24-4-2018

Joost Tibosch vervolgt loopbaan bij Vebego

Proteion Schoon zal de toekomst tegemoet treden met een nieuwe directeur. Na ruim tien jaar neemt Joost Tibosch afscheid van deze Limburgse aanbieder van huishoudelijke hulp. Vanaf 1 juni aanstaande gaat hij aan de slag als algemeen directeur van Care, één van de Belgische dochterbedrijven van Vebego.

Een goede start

Vrijwel direct na de oprichting van Proteion Schoon in 2007, een joint venture van Proteion en Assist, werd Tibosch aangesteld als directeur. In zowel de opstart als de ontwikkeling van het nieuwe bedrijf toonde hij zijn klasse. Zijn geloof in het organisatiemodel en affiniteit met de markt vormden daartoe de basis. Onder leiding van Tibosch groeide Proteion Schoon binnen een aantal jaren uit tot een organisatie van bijna 1.500 medewerkers en 5.000 klanten.

Forse uitdagingen

Daarna volgden al snel de ‘magere jaren’. Forse tarief- en volumekortingen door gemeenten waren hier debet aan. Een groot aantal aanbieders ging ‘kopje onder’ of stootte huishoudelijke hulp af. Tibosch: “Ik ben dan ook erg trots dat we, vooral door de flexibiliteit en bereidwilligheid van de medewerkers van Proteion Schoon, deze uitdaging het hoofd konden bieden. De continuïteit van de dienstverlening en werkgelegenheid was een feit.”

“Ondanks dat ik nu voor een fantastische uitdaging bij Care in België sta, waar ik erg veel zin in heb, zal Proteion Schoon altijd een bijzondere plek innemen in mijn hart.”

Deel dit artikel: