Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Assistzorg Gilde
03-07-2020

Assist Zorg, Gilde Zorgcollege en Alpheios slaan de handen in elkaar voor een digitale leeromgeving

De coronacrisis heeft de zorgcontinuïteit binnen de thuiszorg en thuisondersteuning ernstig onder druk gezet. Lichte maar nodige ADL-taken (algemene dagelijkse levensverrichtingen) dreigden hierdoor te vervallen. Door de oproep van zorgverzekeraars om zorg te blijven leveren, spelen Assist en Gilde Zorgcollege hierop in door huishoudelijke medewerkers via een digitaal platform ook in ADL te scholen zodat zij multifunctioneel inzetbaar zijn.

Assistzorg Gilde

Gilde Zorgcollege heeft een opleidingsprogramma ontwikkeld, waarin medewerkers van Assist kennis maken en vaardigheid trainen in lichte ADL-taken. Het programma is voor een deel digitaal, want in de praktijk leer je natuurlijk het meeste. Maar gezien de coronamaatregelen inzake fysieke bijeenkomsten werd al gauw gekeken naar digitale mogelijkheden om de training te laten doorgaan. Alpheios bracht soelaas door de vele kennis en ervaring die ze in huis hebben met het digitaal aanbieden van trainingen.

Op lange termijn zien de 3 partijen ook mogelijkheden om een veel breder pakket aan trainingen en opleidingen digitaal aan te bieden aan medewerkers met een opleidingsniveau van 0 tot 2. Zo verwacht Assist Zorg de professionele standaard van de organisatie op peil te houden. “Een mooie samenwerking waarbij de kennis en expertise van alle drie de organisaties bij elkaar komt,” geeft Yvonne Biemans, Algemeen Directeur van Assist Zorg, aan.

Meer nieuws

Header Vebego Familie Award 2022

Vebego wint Familiebedrijven Award 2022

2 min.
Nieuws-bg-planner-assist

Assist Planner genomineerd voor 'Beste Digitale transformatie'

1 min.
Banner Apple
Assist Analytics, Corona-aanpak, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg

Volop vertrouwen in corona-aanpak management; toch verzuimgolf verwacht

3 min.