Zorgdomein

"Door nauw samen te werken met Assist, hebben we onze slagkracht weten te vergroten"

Roel Goffin, lid Raad van Bestuur van Zuyderland

Onze werkwijze

Thuiszorg

Met onze oplossing voor de thuiszorg bieden we een antwoord op de veranderende zorgvraag en helpen we zorgaanbieders te focussen op waar het echt om draait: het verlenen van goede zorg in de wijk. Hierin is een hoofdrol weggelegd voor de wijkverpleegkundige als aanspreekpunt voor cliënt, huisarts en ziekenhuis. Natuurlijk met operationele ondersteuning door een wijkteam en een efficiënte en betrouwbare organisatie op de achtergrond.

Onze thuiszorgoplossing

Facilitaire diensten

Van productiegericht bedrijf veranderen naar een serviceorganisatie. Dat is de opdracht die wij samen met zorgaanbieders aangaan. We richten de facilitaire organisatie binnen het bedrijf kleinschalig en flexibel in, tegen minimale kosten. Door te werken met locatiegebonden serviceteams, houden we de wensen van de bewoner scherp in het oog.

Onze facilitaire oplossing

Woonzorg

Het woonzorgconcept van Assist organiseert de zorg tussen de muren van een instelling op dezelfde manier als in de thuiszorg. Met als enige verschil dat cliënten bij elkaar wonen. Thuiszorg, maar dan op één locatie. We voorkomen over- en onderbezetting door slim te kijken naar beschikbare budgetten en bijbehorende uren. De interactie tussen onze woonzorgteams en cliënten staat daarbij altijd voorop.

Onze woonzorgoplossing

Flexibel werken

Samen met zorgaanbieders organiseren we de flexibele inzet van medewerkers centraal vanuit één flexpool. Dus niet per afdeling of locatie. Op die manier is er voldoende volume om de gehele organisatie van ‘extra handen’ te voorzien op momenten dat dit nodig is. Het resultaat: rust, structuur en continuïteit. Voor zowel de vaste als de flexibele bezetting. Tegelijkertijd voorkomen we een over- of onderbezetting.

Onze flexibele oplossing

“Assist heeft onze positie op de arbeidsmarkt duurzaam versterkt”

Jeroen van den Oever, bestuurder van Fundis

Onze werkwijze

Sociaal domein

Begeleiding

De begeleidingsmarkt is volop in ontwikkeling. Zorgaanbieders moeten zich dus snel aan kunnen passen. Met onze oplossing voor begeleiding stroomlijnen we processen. Dat scheelt in kosten en in tijd. Tijd die zorgmedewerkers, samengebracht in begeleidingsteams, nuttig kunnen besteden. Voor het daadwerkelijk verlenen van zorg en ondersteuning én het vernieuwen daarvan.

Onze begeleidingsoplossing

Hulp bij het huishouden

Huishoudelijke hulp staat onder druk, terwijl de behoefte eraan toeneemt. Met onze oplossing verminderen we de overheadkosten aanzienlijk. Een belangrijk antwoord op de verliezen die zorgaanbieders al jaren maken. En de hulp bij het huishouden? Die garanderen we door te werken met een centraal aanspreekpunt: de relatiemanager. Die regelt de inzet, aansturing en begeleiding van uitvoerende medewerkers, zodat het cliënten aan niets ontbreekt.

Onze thuishulpoplossing
Deel dit artikel: