Datagedreven HR

Betrokken en bevlogen medewerkers zijn grotendeels de verantwoordelijkheid van managers en leidinggevenden. Maar zij kunnen deze rol alleen invullen wanneer zij beschikken over up to date, relevante stuurinformatie. Assist zet voor deze datagedreven HR Assist Analytics in, voor de zorg op maat ontwikkelde software. Software- en onderzoeksbedrijf Scorius is hierbij onze samenwerkingspartner. Door de uitkomsten van pulse metingen, steekproeven en dynamische vragenlijsten direct inzichtelijk te maken in een dashboard krijg je als manager veel meer en veel sneller inzicht in hoe je team in de wedstrijd zit. Wij gaan daarin verder dan alleen de bevlogenheid van medewerkers en koppelen de data uit de onderzoeken aan bijvoorbeeld data over verzuim, verloop of klanttevredenheid. Hiermee wordt de basis gelegd voor een effectieve dialoog over verbetering. Door de uitkomsten door middel van data-analyse te koppelen aan financiële KPI’s, krijg je bovendien scherp op het netvlies wat het aan de financiële kant oplevert om te investeren in je mensen. Van informatie, naar inzicht, naar actie.

 • Realiseer concrete (financiële) resultaten
 • Voorspel trends, ontwikkel realistische scenario’s
 • Verlaag verzuim, verloop en verhoog de productiviteit

Assist Analytics, een unieke applicatie

Voor de data-analyse zetten we de Assist Analytics engagement monitor in. Er is geen ander instrument in de markt dat zulke specifieke data genereert en het mogelijk maakt om de individuele ontwikkeling van medewerkersbetrokkenheid en bevlogenheid te volgen zonder dat uitkomsten tot de persoon herleidbaar zijn. De monitor genereert de data uit korte pulse metingen, steekproeven, dynamische vragenlijsten en real time dashboards en zorgt vervolgens voor zeer hoogwaardige data-analyses. In de toekomst kan dit worden uitgebreid naar machine learning en automatische algoritmes om je te helpen bij het sturen op hoge medewerkersbetrokkenheid. De aanpak met steekproeven is uniek. Hierdoor kan er vaak gemeten worden zonder dat medewerkers te vaak worden lastiggevallen met vragenlijsten. Ook de combinatie met dynamische vragenlijsten is uniek. De vragenlijst kan per individuele medewerker worden aangepast. Zo kunnen binnen een specifiek team, leeftijdsgroep of functiegroep vragen worden toegevoegd die alleen relevant zijn voor die groep medewerkers.

 • Snel, makkelijk en frequent feedback ophalen in de organisatie
 • Minimale belasting voor medewerkers
 • Toekomstbestendige, hoogwaardige data-analyse mogelijkheden
Banner Ballet Feet Alt

Geïntegreerde oplossing voor data gedreven talent management

Assist Analytics biedt veel meer dan alleen de engagement monitor. Assist Analytics heeft ook software modules voor assessment van sollicitanten en interne doorstromers, het meten van klanttevredenheid en feedback modules voor talentontwikkeling. Kortom: Assist Analytics verzamelt alle inzichten rond het vinden van talent, het behouden van talent en het ontwikkelen van talent in 1 applicatie. Deze combinatie is uniek en biedt de mogelijkheid om een onderwerp als personeelsverloop vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken. De diepte van inzichten die op deze manier ontstaan is ongeëvenaard in de markt. Zo biedt Assist Analytics waarde over het gehele HR-proces

 • Veelzijdig
  Benader verschillende HR-onderwerpen als recruitment, development, engagement, klanttevredenheid vanuit 1 systematiek
 • Gebruiksvriendelijk
  Alle inzichten en informatie op 1 plek
 • Geïntegreerd
  Koppel verschillende bronnen van inzicht

Assist en Scorius: het beste van twee werelden

Assist participeert al ruim 10 jaar in meer dan 10 verschillende zorgorganisaties. Wij kennen de zorgsector als geen ander en kunnen op basis van ervaring en expertise heel gericht, maar ook realistisch adviseren over de beste verbeteracties. Assist heeft een integrale blik. Het begint met bevlogen medewerkers, maar als processen en financiën niet op orde zijn, is er geen duurzame toekomst. Assist is de expert in het duurzaam organiseren van de zorg. Voor Assist Analytics werken we samen met Scorius, een leidende partij in data gedreven HR binnen en buiten de zorg. Het team van Assist Analytics bestaat uit zowel ervaren organisatiepsychologen als full stack web developers, database experts, data scientists en econometristen. Assist is expert in de zorg, Scorius is expert in data gedreven HR. Als opdrachtgever profiteer je van het beste uit beide werelden:

 • Vertaal de uitkomsten naar zorg specifieke verbeteracties
 • Profiteer van de jarenlange ervaring van Assist in de zorg
 • Word toekomstbestendig met onze realistische, specifiek op de zorg afgestemde verbeterplannen
Banner Lift

Bespreek jouw vraagstuk met ons!

Benieuwd wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Plan dan vrijblijvend een gesprek

Contact
Contact Collage