De kennis van Assist

Case studies

Unik Casestudy

Gemeenten hebben met ingang van 1 januari 2015 een brede verantwoordelijkheid gekregen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning aan burgers binnen Wmo en Jeugdzorg. De lokale overheden staan voor een pittige opdracht: een nieuw stelsel bouwen met minder financiële middelen. In dat kader hebben Stichting Dichterbij en Assist Zorg de samenwerking gezocht op het gebied van het leveren van begeleiding (BG) in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet (JW). Als antwoord op de ingezette transformatie is in 2015 UniK opgericht binnen de gemeenten waar Dichterbij destijds actief was. Inmiddels is UniK uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van JW en Wmo in meer dan 70 gemeenten. De samenwerking is vormgegeven door het opzetten van een joint venture voor de uitvoering van de betreffende activiteiten.

UniK levert specialistische jeugdhulp in het kader van de Jeugdwet en specialistische hulp aan volwassenen die in aanmerking komen voor de Wmo. Denk aan ondersteuning aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of gedragsmatige beperking. UniK kijkt naar de mogelijkheden, krachten en talenten van elke klant om zelf zijn of haar leven weer beter in te kunnen richten. Zoals buitenschoolse opvang, een zinvolle dagbesteding of begeleiding bij wonen, werken of op school. Samen vinden ze de ondersteuning die het beste past. Want iedereen verdient een plek in de maatschappij.

Variantzorg Casestudy

VariantZorg is een zorgorganisatie zonder cliënten, zoals de directeur Christiaan Kaminski dit zelf noemt. VariantZorg is een samenwerking tussen netwerkorganisatie Fundis en Assist Zorg. Vanaf 2011 geeft deze unieke organisatie antwoord op de capaciteitsvraagstukken binnen de Fundis-organisatie. VariantZorg weet middels de verschillende arbeidsmarktproposities voldoende zorgprofessionals uit de arbeidsmarkt te halen en de PNIL verder terug te dringen. Daarbij is VariantZorg sterk gericht en gedreven door de medewerkers. Zij kunnen aangeven waar, wanneer en hoeveel ze willen werken en hebben keuze uit de verschillende contractvormen. Daarnaast weet VariantZorg veel zzp’ers uit de markt te halen en deze door middel van een eigen online platform aan de organisatie te binden. 24 uur per dag kunnen de zorgprofessionals online hun beschikbaarheid invoeren in een overzichtelijk systeem en houden zo regie op hun eigen rooster en locatie. Hierdoor ontstaat er een optimale balans tussen werk en privé in de levensfase waarin de zorgprofessional zich bevindt. Het motto van VariantZorg is dan ook: jij leeft, jij kiest, jij zorgt.

Maak kennis met ons!

Benieuwd wie we zijn en wat we doen? Laat je inspireren door onze experts.

Contact
Teamfoto Website