Het kennis- en netwerkplatform van Assist Zorg

De ontwikkelingen in de zorg zijn talrijk en hevig. Het speelveld verandert snel. Tijd voor actie. Maar speculeren over wat er over in 2030 gaat gebeuren is over vijf jaar al weer achterhaald. De zorg van vandaag heeft diverse prangende vraagstukken waar antwoorden voor moeten komen. Daarom creëert Assist een platform voor directies en bestuurders uit diverse vakgebieden die hiermee kunnen helpen. Een platform voor concrete toepassingen van morgen: Praktijk.

De Praktijk is een platform waar kennis gedeeld en verzameld wordt door samen in gesprek te gaan. We willen een community bouwen waarin kennis wordt gedeeld en verzameld. Zodat we binnen de zorg maatschappelijk impact kunnen maken en een antwoord klaar hebben op de uitdagingen van morgen.

Thema's binnen De Praktijk

Binnen De Praktijk onderzoeken we concrete toepassingen van morgen voor prangende zorgthema’s. Dit werpt zijn vruchten af. Met een aantal deelnemende zorgbestuurders zijn we inmiddels trajecten gestart waarbij met behulp van data en artificial intelligence de behoefte aan zorg wordt voorspeld. Met andere deelnemende zorgbestuurders onderzoeken we wat aanstekelijk werkgeverschap in de zorg betekent voor hun medewerkers. Of we denken met elkaar na over het flexibel organiseren van hun organisatie in deze onzekere tijden. Tijd om samen het roer radicaal om te gooien.

  • Datagedreven zorg
  • Aanstekelijk werkgeverschap
  • Word een krachtige organisatie
  • GGZ van de toekomst
    De manier waarop de GGZ georganiseerd is, is niet meer houdbaar is. Hoe komen we tot een nieuw model?

De Praktijk ... van Radicaal Anders

Op 27 oktober 2020 ging op uitnodiging van Assist Zorg een select gezelschap van bestuurders en wetenschappers met elkaar in discussie over radicale verandering van de zorg, onder leiding van Simon Broersma, hoofdredacteur Skipr & Zorgvisie. Iedere spreker tijdens deze dag was een autoriteit in zijn of haar vakgebied: deelnemers waren afkomstig uit de zorg maar ook daarbuiten.

“2020 gaan we ons herinneren als het jaar van de ommekeer. Hoe organiseren we de zorg radicaal anders om te voldoen aan de eisen van morgen? Niets doen is geen optie meer. Innoveren, investeren en transformeren is wat ons te doen staat.” zegt Yvonne Biemans, algemeen directeur van Assist Zorg en initiatiefnemer van De Praktijk.

Skipr schreef een artikel over ons congres

Lees het hier
Test Praktijk Banner
Sprekers en onderwerpen

Onze sprekers aan het woord over hun thema

 

Lidewey van der Sluis Hoogleraar Organizational Leadership & Talent Management aan de Nyenrode Business Universiteit

 

Wim Davidse Flex- en arbeidsmarktstrateeg, hoofdredacteur Flexmarkt Magazine

 

André Heuvelman Innovator, Manager CreAtions, voormalig trompettist Rotterdams Philharmonisch Orkest

 

Paul Ubachs Oprichter UBACHS/full contact – bureau voor mentaliteitsontwikkeling

 

Sandjai Bhulai Professor Business Analytics aan de Vrije Universiteit Amsterdam

De Praktijk van…

De Praktijk van logistiek in de wijkverpleging

Hoe kijken verschillende sectoren aan tegen de zorgsector en dan met name de thuiszorg? Hoe kunnen we de reisbewegingen binnen de thuiszorg zo optimaal mogelijk organiseren? Welke mogelijkheden zien de verschillende deelnemers om het meer optimaal te organiseren? Al deze vraagstukken waren het onderdeel van onze allereerste rondetafelsessie met bestuurders uit de zorg, maar ook met directieleden van o.m. KPN en Albert Heijn en hoogleraar Sandjai Bhulai van VU Amsterdam.

De Praktijk van zorg organiseren in de radicale jaren ‘20
De Praktijk van de zorg transformeren door data-analyse en algoritmes
De Praktijk van radicaal anders

Meld je aan: wij zoeken radicale bestuurders in de zorg voor De Praktijk!

Wil je als bestuurder samen met wetenschappers en ondernemers werk maken van radicale verandering in de zorg? In ons kennis- en netwerkplatform De Praktijk brengen we alle disciplines samen om samen te werken aan een betere zorg. Heb je belangstelling om aan te sluiten? Maak via dit formulier je interesse kenbaar:

Praktijk Form