De Praktijk – het kennis- en netwerkplatform van Assist Zorg

De ontwikkelingen in de zorg zijn talrijk en hevig. Het speelveld verandert snel. Tijd voor actie. Maar speculeren over wat er over in 2030 gaat gebeuren is over vijf jaar al weer achterhaald. De zorg van vandaag heeft diverse prangende vraagstukken waar antwoorden voor moeten komen. Daarom creëert Assist een platform voor directies en bestuurders uit diverse vakgebieden die hiermee kunnen helpen. Een platform voor concrete toepassingen van morgen: ‘De Praktijk’. ​

​De Praktijk is een platform waar kennis gedeeld en verzameld wordt door samen in gesprek te gaan. We willen een community bouwen waarin kennis wordt gedeeld en verzameld. Zodat we binnen de zorg maatschappelijk impact kunnen maken en een antwoord klaar hebben op de uitdagingen van morgen.

     

Thema 2020: Blik op oneindig of blik op de toekomst?

De nieuwe generatie zorgconsumenten wordt steeds mondiger, veelzijdiger en daarom ook veeleisender. Dit gaat het in de toekomst lastiger maken om zorgvraag en -aanbod optimaal te matchen. Wat ooit vooral ‘eenheidsworst’ was, wordt steeds meer een kwestie van diversiteit. In De Praktijk willen we zorgorganisaties helpen de kwaliteit en continuïteit van hun zorg te waarborgen, door nu al samen te bekijken wat je als organisatie straks gaat leveren.

     

   

De Praktijk van…:

  • De Praktijk van logistiek in de wijkverpleging
    Hoe kijken verschillende sectoren aan tegen de zorgsector en dan met name de thuiszorg? Hoe kunnen we de reisbewegingen binnen de thuiszorg zo optimaal mogelijk organiseren? Welke mogelijkheden zien de verschillende deelnemers om het meer optimaal te organiseren? Al deze vraagstukken waren het onderdeel van onze allereerste rondetafelsessie met bestuurders uit de zorg, maar ook met directieleden van o.m. KPN en Albert Heijn en hoogleraar Sandjai Bhulai van VU Amsterdam.
  • De Praktijk van zorg organiseren in de radicale jaren ‘20
  • De Praktijk van de zorg transformeren door data-analyse en algoritmes
  • De Praktijk van radicaal anders

     

Deel dit artikel: