Het het kennis- en netwerkplatform van Assist Zorg

De Praktijk

De ontwikkelingen in de zorg zijn talrijk en hevig. Het speelveld verandert snel. Tijd voor actie. Maar speculeren over wat er over in 2030 gaat gebeuren is over vijf jaar al weer achterhaald. De zorg van vandaag heeft diverse prangende vraagstukken waar antwoorden voor moeten komen. Daarom creëert Assist een platform voor directies en bestuurders uit diverse vakgebieden die hiermee kunnen helpen. Een platform voor concrete toepassingen van morgen: ‘De Praktijk’.

De Praktijk is een platform waar kennis gedeeld en verzameld wordt door samen in gesprek te gaan. We willen een community bouwen waarin kennis wordt gedeeld en verzameld. Zodat we binnen de zorg maatschappelijk impact kunnen maken en een antwoord klaar hebben op de uitdagingen van morgen.

Banner Spinach Bowl

De Praktijk ... van Radicaal Anders.

Op 27 oktober 2020 ging op uitnodiging van Assist Zorg een select gezelschap van bestuurders en wetenschappers met elkaar in discussie over radicale verandering van de zorg, onder leiding van Simon Broersma, hoofdredacteur Skipr & Zorgvisie. Iedere spreker tijdens deze dag was een autoriteit in zijn of haar vakgebied: deelnemers waren afkomstig uit de zorg maar ook daarbuiten.

“2020 gaan we ons herinneren als het jaar van de ommekeer. Hoe organiseren we de zorg radicaal anders om te voldoen aan de eisen van morgen? Niets doen is geen optie meer. Innoveren, investeren en transformeren is wat ons te doen staat.” zegt Yvonne Biemans, algemeen directeur van Assist Zorg en initiatiefnemer van De Praktijk.

Skipr schreef een artikel over ons congres, lees het hier.

Wie spraken er deze dag?:

Lidewey van der Sluis Hoogleraar Organizational Leadership & Talent Management aan de Nyenrode Business Universiteit

Wim Davidse Flex- en arbeidsmarktstrateeg, hoofdredacteur Flexmarkt Magazine

André Heuvelman Innovator, Manager CreAtions, voormalig trompettist Rotterdams Philharmonisch Orkest

Paul Ubachs Oprichter UBACHS/full contact – bureau voor mentaliteitsontwikkeling

Sandjai Bhulai Professor Business Analytics aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Simon Broersma Hoofdredacteur Skipr & Zorgvisie, dagvoorzitter op 27 oktober bij De Praktijk

De deelnemers van De Praktijk werken komend jaar aan een trendbreuk om samen de zorg écht te veranderen. Dit gebeurt in een drietal concrete casussen waarin wetenschap en praktijk bij elkaar worden gebracht om zo een nieuwe visie ook echt om te zetten in verandering die morgen kan helpen.

De Praktijk van…:

  • De Praktijk van logistiek in de wijkverpleging
    Hoe kijken verschillende sectoren aan tegen de zorgsector en dan met name de thuiszorg? Hoe kunnen we de reisbewegingen binnen de thuiszorg zo optimaal mogelijk organiseren? Welke mogelijkheden zien de verschillende deelnemers om het meer optimaal te organiseren? Al deze vraagstukken waren het onderdeel van onze allereerste rondetafelsessie met bestuurders uit de zorg, maar ook met directieleden van o.m. KPN en Albert Heijn en hoogleraar Sandjai Bhulai van VU Amsterdam.
  • De Praktijk van zorg organiseren in de radicale jaren ‘20
  • De Praktijk van de zorg transformeren door data-analyse en algoritmes
  • De Praktijk van radicaal anders

Als bestuurder geïnteresseerd in Deelname De Praktijk?