10-9-2018

Assist en STMG helpen de zorg vooruit

De wijkverpleging ziet zich gesteld voor een aantal grote uitdagingen. Waar de samenleving vergrijst en de zorgvraag stijgt, daar staat het aanbod onder grote druk. Thuiszorgorganisaties komen handen tekort en hebben financieel slechts beperkte mogelijkheden. Hoe kunnen zij de gezondheid van hun cliënten borgen? En hoe garanderen zij de kwaliteit van hun dienstverlening?

In diverse Gelderse gemeenten laat STMG dagelijks zien hoe het deze vragen beantwoordt. Directeur-bestuurder Fred van der Heijden: “In 2015 is STMG overgenomen door Assist. Een reorganisatie was noodzakelijk. De relatie tussen onze medewerkers en cliënten is daarbij altijd leidend geweest. Hoe faciliteren we hun interactie, rekening houdend met de druk van buitenaf?” Een automatiserings- en digitaliseringsslag stelden de ruim 1.200 medewerkers van STMG in staat zich volledig te kunnen concentreren op de zorgvraag van hun cliënten.

Hoe de thuiszorg van STMG er in de praktijk uitziet? We stellen u graag voor aan de familie Klein-Roelofs en wijkverpleegkundige Marieke.

De familie Klein-Roelofs


Wijkverpleegkundige Marieke

Deel dit artikel: