30-4-2018

Bouwreis Marokko

De Vebego Foundation, opgericht in 2005, richt zich op de thema’s onderwijs, werkgelegenheid en zorg. “Binnen deze thema's hebben kinderen en jongeren in Nederland, maar ook verder weg, onze specifieke aandacht.” Aldus Sander van der Meer, manager van Assist Zorgondersteuning én ambassadeur van de Vebego Foundation. Onlangs organiseerde en begeleidde hij voor de zevende keer een bouwreis naar Marokko.

SOS Kinderdorpen

“In Marokko werken we nauw samen met SOS Kinderdorpen, waar het zich inzet voor huisvesting en ontwikkeling van weeskinderen.” In de dorpen worden deze kinderen opgenomen in een gezin, dat wordt geleid door een ‘SOS-moeder’. Zij runt het huishouden en zorgt dagelijks voor de opvoeding van maximaal acht kinderen. “In Ait Ourir, nabij Marrakech, staat het eerst gebouwde kinderdorp (1985) van Marokko. Met zeventien collega’s van Vebego hebben we hier een week lang mogen meehelpen aan de renovatie van twee familiehuizen. Van het schilderen van muren en kozijnen tot het aanleggen van betonnen looppaden en tuinen… Op die manier hebben we SOS Kinderdorpen de mogelijkheid geboden om zestien nieuwe kinderen op te nemen in het dorp.”

Investeren in elkaar

De bouwreizen hebben een enorme impact op zowel de deelnemers als de zeer betrokken Marokkaanse dorpsbewoners. “Onze aanwezigheid en fysieke inspanningen werken als grote inspiratie voor de kinderen en hun pleegmoeders. Zij krijgen de bevestiging dat zij er echt toe doen! Hun dankbaarheid is dan ook hartverwarmend.” De deelnemers nemen deze ervaring voor de rest van hun leven mee in hun hart. Het versterkt bovendien hun onderlinge samenwerking. “De gedeelde ervaring schept een band. Meer dan ooit weten zij zich daardoor ‘te vinden’ binnen Vebego, wat de verbondenheid van alle zusterbedrijven ten goede komt.”

Kijk voor meer informatie op vebegofoundation.nl.

Deel dit artikel: