3-10-2017

Dagbesteding 'nieuwe stijl'

Iedereen verdient een plek in de maatschappij, zo luidt de visie van UniK. Om deze visie kracht bij te kunnen zetten, stuurt het op de mogelijkheden van zowel de inwoners zélf als de andere ondernemers in de regio. Op deze manier zijn al tal van nieuwe initiatieven ontplooid. Eén daarvan betreft de dagbesteding in Kasteeltuinen Arcen.

Toegevoegde waarde creëren

Waar veel zorgaanbieders de dagbesteding nog steeds binnen hun eigen muren organiseren, daar zoekt UniK juist de samenwerking op. “De kansen om in partnerschap nieuwe initiatieven te ontplooien zijn talrijk. Maar het ontbreekt vaak aan de noodzakelijke verbinding.” Aldus Roy Smeets, business consultant bij partner Assist. Het project in de kasteeltuinen is dan ook een schot in de roos. “Samen met Kasteeltuinen Arcen, Stichting het Limburgs Landschap en Gilde Opleidingen kan UniK zijn klanten daadwerkelijk laten deelnemen aan de maatschappij. En dat in een vertrouwde en veilige omgeving. Als gastheer of –vrouw in het restaurant of als ondersteuning van de hoveniers kunnen zij hun talenten ontwikkelen.” Gilde Opleidingen biedt hen daarbij de mogelijkheid om een certificaat op mbo-niveau 1 te behalen. “Voor sommigen een eindstation en voor anderen een springplank naar een baan met loonwaarde.”

Duurzaam samenwerken

De verbinding tussen zorgaanbieders, werkgevers en gemeenten blijft belangrijk om in het sociaal domein vooruitgang te blijven boeken. UniK stuurt daarbij nadrukkelijk op participatie, persoonlijke groei en wederkerigheid. Dankzij een uitgebreid netwerk en een breed scala aan professionele begeleiders weet het tal van kansrijke initiatieven te vinden en te ontplooien. En dat op geheel eigen wijze. “UniK doet zijn naam eer aan en Assist helpt daar graag bij.”

Deel dit artikel: