13-2-2018

Fred van der Heijden nieuwe directeur-bestuurder STMG

Fred van der Heijden start op 1 maart 2018 als directeur-bestuurder van STMG. Van der Heijden (53) werkte de afgelopen vier jaar als interimmanager in verschillende zorgorganisaties via zijn eigen bedrijf ZorgeFFect. Voorheen was hij zorgdirecteur bij Stichting ZuidZorg. Hij startte zijn loopbaan als verpleegkundige.

Van der Heijden kijkt uit naar zijn start bij STMG: "In de zorg zien we de behoeften van klanten veranderen. Ouderen willen langer thuis blijven wonen, de complexiteit van de zorg in de eerste lijn neemt toe en de rol van de klant verandert. Eigen regie en de kracht van mensen moet het vertrekpunt zijn, waarbij het functioneren centraal staat. Dat vraagt dat je als organisatie meebeweegt en blijft zoeken naar hoe we de zorg en dienstverlening thuis nog beter kunnen organiseren, hoe de inzet van technologie daarbij kan helpen en wat we als zorgmedewerkers juist wel en niet moeten doen. STMG is daar klaar voor. De basis staat en de koers voor de komende jaren is uitgestippeld."

Cees Barské, voorzitter van de cliëntenraad van STMG, is content met de komst van Van der Heijden: "Met Van der Heijden zal STMG bestuurd worden door iemand die de klant en de kwaliteit van zorg als vertrekpunt neemt en daarmee de door Gerard Marinus ingezette beleidslijn voortzet. Hij is iemand met een zorghart, die zelf in het veld heeft gewerkt en in staat is de uitgezette strategische koers voor 2018-2019 verder vorm en inhoud te geven. De cliëntenraad vertrouwt erop de open en constructieve lijn van het overleg en de samenwerking op dezelfde voet te kunnen voortzetten."

Freek Korver, algemeen directeur Zorg van Vebego, waar STMG een dochteronderneming van is, kijkt vol vertrouwen naar de toekomst van STMG. "Het afgelopen jaar heeft STMG onder leiding van directeur-bestuurder a.i. Gerard Marinus grote stappen gezet. De koers voor de komende jaren is uitgestippeld, er ligt een positieve begroting, er is rust en vertrouwen in de organisatie en STMG is klaar om weer een toonaangevende rol te pakken in de regio. Met Fred van der Heijden hebben we iemand in huis die vanuit dat vertrekpunt verder kan bouwen aan STMG. Hij is de juiste persoon om de organisatie verder te laten groeien en nóg beter te laten inspelen op toekomstige klantbehoeften."

Bron: STMG.

Deel dit artikel: