20-3-2017

Hoe implementeer je meer impact?

Je wilt als bedrijf niet alleen maar geld en resources uit de maatschappij onttrekken, maar er ook toe bijdragen dat diezelfde maatschappij een stukje beter wordt.

"Daar heeft op de langere termijn iedereen voordeel bij”, aldus Ronald Goedmakers, bestuursvoorzitter van Vebego. Begin 2016 heeft Vebego zijn nieuwe missie ‘Vebego vitaliseert werk en zorg’ gelanceerd. "Dit is nogal een belofte, want wat we hiermee zeggen is dat we impact willen realiseren in de maatschappij. Vebego vindt het als dienstverlener zeer belangrijk om betrokken en gemotiveerde medewerkers in dienst te hebben die dagelijks een goede dienstverlening realiseren. Wij willen daarom de beste werkgever in onze sector zijn en de best mogelijke arbeidsomstandigheden bieden. Ook voor mensen die moeilijk aan werk komen en weinig perspectief hebben. Door dit werk en het hebben van een baan groeien die mensen in hun eigenwaarde. En zij leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van de economie in Nederland."

De implementatie van impact

Om zijn doelstelling kracht bij te zetten, is Vebego een onderzoek gestart naar de impact van zijn dienstverlening. People Power volgt Vebego en Annette van Waning, manager CSR van Vebego, in hun strategische uitdaging om nog meer maatschappelijke impact te maken. "Na analyses, stakeholderdialogen en interne strategische besluiten zijn we aangekomen bij de implementatie." Aldus Glenn van der Burg, presentator van People Power. "En in de praktijk zal duidelijk gaan worden, wat al het voorwerk waard is geweest."

Bron: People Power.

Beluister de gehele radio-uitzending.

Deel dit artikel: