15-5-2018

Imagocampagne ‘Ik doe ertoe’

Wie wil er werken in de wijkverpleging? Thuiszorgaanbieders zijn dringend op zoek naar medewerkers. “De nood is hoog”, erkent Katja Elmendorp, woordvoerster van STMG.

Krapte en imago

Waar de zorgvraag stijgt, daar wordt de potentiële beroepsbevolking kleiner. Ouderen blijven bovendien steeds langer zelfstandig wonen. “We ervaren dat het lastiger is om vacatures in te vullen. Ze staan steeds langer open. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe medewerkers. Zeker nu de vakantieperiode aanbreekt.”

“De sector heeft geen hip imago’’, zegt Elmendorp. STMG, een dochterbedrijf van Assist, is daarom met acht andere thuiszorgaanbieders een imagocampagne begonnen: ‘Ik doe ertoe’. “We willen laten zien wat het werk van een verpleegkundige en verzorgende kan betekenen. Voor zowel de medewerker zelf als de cliënt. En hoe uitdagend en divers het werk is. Ook al hoor je vaak alleen de negatieve verhalen.”

Goed werkgeverschap

Daarnaast is STMG begonnen met een zij-instroomtraject. “Wij bieden mensen die graag in de zorg willen werken, maar nu iets heel anders doen, een leer-werktraject. Wie daaraan begint, krijgt een vaste aanstelling. Er is veel belangstelling voor. Ook vanuit onze huishoudelijke hulpen, die graag willen doorgroeien naar de zorg.”

Om de huidige medewerkers aan zich te binden, stuurt STMG op goed werkgeverschap. “Dat doen we onder meer door verpleegkundigen en verzorgenden echt met zorg bezig te laten zijn. We ondersteunen hen daarbij vanuit de indirecte organisatie en met tal van technische tools. Minder papierwerk en meer tijd voor de cliënt. Ook sturen we op scholing en passende begeleiding.’’

Bron: Gelderlander.

Deel dit artikel: