30-5-2017

Proteion Schoon bestaat 10 jaar!

In de joint venture ‘Proteion Schoon B.V.’ staan de zorgervaring van Proteion en bedrijfsmatige expertise van Assist nog steeds garant voor succes: tevreden cliënten en medewerkers alsook een gezonde bedrijfsvoering.

Het is alweer tien jaar geleden dat Proteion en Assist een samenwerking aangingen op het gebied van huishoudelijke hulp. Om de uitdagingen van de in 2007 geïntroduceerde Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) het hoofd te bieden, werd het beste van twee werelden samengevoegd.

Enorme ontwikkeling

Sinds de start in 2007, toen het nog actief was in een zevental Midden-Limburgse gemeenten, heeft Proteion Schoon een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Met alle gevolgen van dien voor cliënten en medewerkers. De eerste jaren kenmerkten zich vooral door forse groei, mede door de overname van de huishoudelijke hulp van Proteion in Noord-Limburg. De laatste jaren stonden daarentegen in het teken van krimp, als gevolg van de door Den Haag opgelegde bezuinigingsopdracht.
 

Aanpassingsvermogen

Ik ben zeer trots op het feit dat Proteion Schoon in staat is geweest om, in tegenstelling tot een groot aantal collega-zorgaanbieders, de stormen met vereende kracht te doorstaan. We hebben onze bedrijfsvoering daartoe telkens weten aan te passen aan de grillen van de markt. Dit was nooit gelukt zonder de flexibele instelling van onze cliënten en medewerkers alsmede de ondersteuning vanuit Proteion en Assist.

Om het tienjarig jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, zal Proteion Schoon dit jaar enkele feestelijke activiteiten ondernemen om samen met cliënten en medewerkers stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal.

Joost Tibosch
Directeur Proteion Schoon

Deel dit artikel: