2-11-2017

Rutte belooft wijkverpleegkundigen te sparen

Wijkverpleegkundigen hoeven niet te vrezen dat ze de komende jaren door bezuinigingen minder goed hun werk kunnen doen of harder moeten werken. Dat heeft het kabinet beloofd op aandringen van de oppositie. De wijkverpleging leek een bezuiniging van 100 miljoen euro boven het hoofd te hangen.

De voltallige oppositie riep het nieuwe kabinet op wijkverpleegkundigen de komende jaren te ontzien. De opdracht die het kabinet de gezondheidszorg wil opleggen om de stijging van de zorgkosten af te remmen, mag niet ten koste gaan van het werk van de verpleegkundige aan huis, vinden partijen van PvdA tot SGP.

De premier kon zich daarin vinden, maar tekende aan dat het wel mogelijk moet blijven de kosten van de wijkverpleging terug te dringen waar dat kan, zonder dat de zorg in de knel komt. Hij wil onder andere verspilling kunnen aanpakken en de wijkverpleging aanmoedigen haar voordeel te doen met vernieuwende werkwijzen en middelen. Bovendien moet verantwoordelijk minister Hugo de Jonge nog met de sector gaan onderhandelen en wil Rutte hem daarbij ruimte laten. De oppositie stemde met die kanttekeningen in.

Bron: Skipr.

Deel dit artikel: