12-1-2018

Vebego volop in beweging

Gestimuleerd door de successen van 2017 kijkt Vebego de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Vebego kijkt terug op een succesvol 2017. Denk alleen al aan de verkiezing van Hago als ‘beste schoonmaakbedrijf van Nederland’, de groei van Vebego in Zwitserland, de vorderingen van de foundation in Sri Lanka en Marokko, de start van een traineeship voor jonge professionals en de integrale uitrol van het programma ‘betekenisvol werk’. Prestaties om trots op te zijn. Ze geven energie en motiveren tot verdere ontwikkeling. Te beginnen in 2018, een jaar waarin Vebego zijn 75-jarig jubileum viert en zijn raad van bestuur uitbreidt.

Altijd willen verbeteren

In 1943 richtte de heer Goedmakers het glazenwassersbedrijf Hago op, vernoemd naar zijn vader Harrie Goedmakers. Ondernemerschap ten tijde van de oorlog om tewerkstelling in Duitsland te voorkomen. De eerste generatie ‘Goedmakers’ was een feit. Inmiddels is Hago uitgegroeid tot de internationale organisatie Vebego en is het 35.000 medewerkers sterk. De doelstellingen voor de komende jaren zijn duidelijk. De begrippen ‘verbinding’, ‘lerend vermogen’ en ‘maatwerk’ staan daarbij centraal. Zo vormen de verschillende dochterbedrijven en samenwerkingsverbanden van Vebego een groot en sterk netwerk. De hoeveelheid kennis en kunde is enorm. Door de uitwisseling ervan te bevorderen, zal Vebego zijn dienstverlening naar een nog hoger niveau tillen. En dat vormt tegelijkertijd de basis van de lerende organisatie. Slimmer organiseren kan immers alleen als men bereid is om over de muren van de eigen organisatie en sector heen te kijken en te leren van best practices elders. Door ook structureel te investeren in het opleiden en bijscholen van medewerkers, zal Vebego een extra impuls geven aan de lerende organisatie. Een organisatie die de uitdagingen en vragen van de markt begrijpt en hier passende antwoorden op geeft. Niet vanuit een klant-leveranciersrelatie, maar vanuit partnerschap.

Een nieuwe generatie

Vebego treedt de toekomst tegemoet met een nieuw bestuurslid. Ton Goedmakers junior, die zijn huidige verantwoordelijkheid als CEO voor de dienstverlening van Vebego in Zwitserland gefaseerd zal afbouwen, heeft de raad van bestuur per 1 januari 2018 versterkt. Samen met Ronald Goedmakers en Steph Feijen zal hij op bestuurlijk niveau leiding geven aan het familiebedrijf.

Deel dit artikel: