23-10-2017

Werken wanneer het jou uitkomt

Bij VariantZorg staat niet de cliënt, maar de medewerker centraal. En dat alles in het teken van ‘goed werkgeverschap’. Met zijn unieke arbeidsmarktpropositie – VariantZorg profileert zich met een slimme inzet van medewerkers – speelt het haarfijn in op de krapte in de markt.

Een slimme personeelsinzet

VariantZorg is in 2012 opgericht door zorgnetwerkorganisatie Fundis en Assist. Conform de principes van een flexibele schil, voorziet het diverse bedrijfsonderdelen van Fundis van zorgcapaciteit. “Dat wil overigens niet zeggen dat wij enkel werken met flexibele contracten”, vertelt Christiaan Kaminski, directeur van VariantZorg. “Wij staan voor baanzekerheid en gelijke arbeidsvoorwaarden voor al onze medewerkers. Het ‘flexibele’ heeft vooral betrekking op de beschikbaarheid van onze medewerkers. Vanuit het credo ‘werken wanneer het jou uitkomt’ beslissen zij deze namelijk helemaal zelf.” VariantZorg trekt in toenemende mate studenten en herintreders aan. “Deze twee groepen kunnen vaak niet zes weken van tevoren hun beschikbaarheid doorgeven. Wel kunnen zij op korte termijn veel werken, mits zij hun werk kunnen inpassen in hun privéleven.”

Vraag en aanbod in balans

De opdrachtgevers van VariantZorg, waaronder de extramurale zorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis en de intramurale zorginstelling WelThuis, maken dankbaar gebruik van de dienstverlening. “Onze zusterbedrijven leveren 85% van de totale cliënturen met eigen medewerkers. De overige 15% wordt invulling gegeven door ónze medewerkers. Zij vangen de pieken en dalen in de zorgvraag op. De druk op het vaste team wordt zodoende beperkt. En aangezien de inzet van medewerkers te allen tijde is afgestemd op de daadwerkelijke zorgvraag, worden kosten bespaard en is de inzet van dure uitzendkrachten zo goed als verleden tijd.”

De arbeidsmarktpropositie van VariantZorg wijkt sterk af van de meer traditioneel georganiseerde opdrachtgevers. VariantZorg heeft daardoor een complementair aanbod richting de arbeidsmarkt. Een absolute must, mede gezien de huidige krapte.

Deel dit artikel: