Terug naar de basis

Een slimme en efficiënte organisatie van de zorg staat centraal bij het implementeren van de concepten. Dat doen we door met een schone lei te beginnen: we halen het organisatieonderdeel dat opnieuw moet worden ingericht uit de overkoepelende structuur. Daarna richten we een nieuw en zelfstandig bedrijf op, volledig toegespitst op het type dienstverlening. Met andere woorden: één bedrijf voor alle Wmo-activiteiten, één bedrijf voor alle thuiszorgactiviteiten enzovoort.

 


De cliënt als uitgangspunt

Het nieuwe en zelfstandige bedrijf beschikt over een eigen backoffice en zelforganiserende wijk- of afdelingsteams, afhankelijk van de situatie. Deze structuur zorgt voor een flexibele en snelle bedrijfsvoering. Hierbij spelen ICT-oplossingen en data een cruciale rol. Omdat we veel administratieve processen automatiseren, halen we deze weg uit het takenpakket van de uitvoerende medewerkers. Dat biedt ruimte voor hen om zich nog intensiever op cliënten te focussen. Het resultaat? Betere zorg, tegen lagere kosten.

 

Onze toegevoegde waarde

Het herontwerpen van zorgorganisaties

Onze oplossingen staan garant voor een gezonde toekomst, in zowel het zorgdomein als het sociaal domein.

Van buiten naar binnen organiseren

De zorg verplaatst zich steeds meer naar de thuissituatie van cliënten. Zorgaanbieders dienen zich daarom wijkgericht te organiseren.

Deel dit artikel: