Datagedreven HR

Door een fors tekort aan zorgprofessionals is de druk op de zorgsector enorm. Het behouden van zorgpersoneel is en blijft een grote uitdaging. Met behulp van data-analyse en algoritmes ontstaan er belangrijke inzichten in hoe zorgorganisaties verzuim, verloop en productiviteit kunnen beïnvloeden.

Door op wetenschappelijk onderbouwde wijze de tevredenheid van medewerkers en klanten te meten, helpt Assist Analytics de kwaliteit van de zorg te verbeteren door zorgverleners gemotiveerd te houden. Door de uitkomsten te koppelen aan beschikbare data binnen jouw organisatie zoals ziekte en verloop maar ook aan financiële KPI’s, is het effect van beslissingen voorspelbaar en wordt inzichtelijk wat het aan de financiële kant oplevert om te investeren in je mensen.

 • Realiseer concrete (financiële) resultaten
 • Voorspel trends, ontwikkel een doelgericht personeelsbeleid
 • Verlaag verzuim, verloop en verhoog de productiviteit

Assist Analytics, een unieke applicatie

Voor de data-analyse zetten we de Assist Analytics engagement monitor in. Er is geen ander instrument in de markt dat zulke specifieke data genereert en het mogelijk maakt om de individuele ontwikkeling van medewerkersbetrokkenheid en bevlogenheid te volgen zonder dat uitkomsten tot de persoon herleidbaar zijn. De monitor genereert de data uit korte pulse metingen, steekproeven, dynamische vragenlijsten en real time dashboards en zorgt vervolgens voor zeer hoogwaardige data-analyses. Door de aanpak met steekproeven kan er vaak gemeten worden zonder dat medewerkers te vaak worden lastiggevallen met vragenlijsten. Bovendien zijn de vragenlijsten dynamisch en kunnen ze per individuele medewerker worden aangepast. Zo kunnen binnen een specifiek team, leeftijdsgroep of functiegroep vragen worden toegevoegd die alleen relevant zijn voor die groep medewerkers.

 • Snel, makkelijk en frequent feedback ophalen in de organisatie
 • Minimale belasting voor medewerkers
 • Toekomstbestendige, hoogwaardige data-analyse mogelijkheden
Datagedreven Hr Tablet

Geïntegreerde oplossing voor data gedreven talent management

Assist Analytics biedt veel meer dan alleen de engagement monitor. Assist Analytics heeft ook software modules voor assessment van sollicitanten en interne doorstromers, het meten van klanttevredenheid en feedback modules voor talentontwikkeling. Kortom: Assist Analytics verzamelt alle inzichten rond het vinden van talent, het behouden van talent en het ontwikkelen van talent in 1 applicatie. Deze combinatie is uniek en biedt de mogelijkheid om een onderwerp als personeelsverloop vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken. De diepte van inzichten die op deze manier ontstaan is ongeëvenaard in de markt. Zo biedt Assist Analytics waarde over het gehele HR-proces

 • Veelzijdig
  Benader verschillende HR-onderwerpen als recruitment, development, engagement, klanttevredenheid vanuit 1 systematiek
 • Gebruiksvriendelijk
  Alle inzichten en informatie op 1 plek
 • Geïntegreerd
  Koppel verschillende bronnen van inzicht

Resultaten datagedreven HR

Effectief personeelsbeleid is één van de belangrijkste factoren in het duurzaam organiseren van de zorgsector. Door HR data te analyseren ontstaan er betrouwbare inzichten in hoe de organisatie beter kan presteren. Bij één van onze joint ventures hebben we door analyse sterke verbanden gevonden tussen medewerkersbetrokkenheid, verzuim en productiviteit. Door te investeren op medewerkersbetrokkenheid is verzuim en verloop verlaagd. Dit betekende een kostenbesparing van honderdduizenden euro’s.

- 3 %
Verzuim
- 17 %
Verloop
+ 7 %
Productiviteit
De zorg is mensenwerk. Daarom is Assist Analytics in deze branche zo’n waardevol instrument.

Assist en Scorius: het beste van twee werelden

Assist participeert al ruim 10 jaar in meer dan 10 verschillende zorgorganisaties. Wij kennen de zorgsector als geen ander en kunnen op basis van ervaring en expertise heel gericht, maar ook realistisch adviseren over de beste verbeteracties. Assist heeft een integrale blik. Het begint met bevlogen medewerkers, maar als processen en financiën niet op orde zijn, is er geen duurzame toekomst. Assist is de expert in het duurzaam organiseren van de zorg. Voor Assist Analytics werken we samen met Scorius, een leidende partij in data gedreven HR binnen en buiten de zorg. Het team van Assist Analytics bestaat uit zowel ervaren organisatiepsychologen als full stack web developers, database experts, data scientists en econometristen. Assist is expert in de zorg, Scorius is expert in data gedreven HR. Als opdrachtgever profiteer je van het beste uit beide werelden:

 • Vertaal de uitkomsten naar zorg specifieke verbeteracties
 • Profiteer van de jarenlange ervaring van Assist in de zorg
 • Word toekomstbestendig met onze realistische, specifiek op de zorg afgestemde verbeterplannen
Datagedreven Hr Laptop
Webinar

Zorg radicaal transformeren door data-analyse en algoritmes

Webinar Radicaal Transformeren Video

Door data-analyse en algoritmes ontstaan er nieuwe inzichten in hoe organisaties beter kunnen presteren. Niet alleen om kosten te besparen maar juist ook om de kwaliteit te verbeteren en om medewerkers gemotiveerd en vitaal te houden. Het is dus van belang om te blijven investeren in het verhogen van de medewerkersbetrokkenheid, maar wel op een datagedreven manier. Dit is dan ook het thema van het  webinar ‘De Praktijk van radicaal transformeren in de zorg door data-analyse en algoritmes’. In dit webinar kijken we met David Verhagen, organisatiepsycholoog en founder van Scorius, naar de noodzaak van data gedreven HR. Bekijk hier het bijzonder interessante webinar!

Geïnteresseerd in datagedreven HR? Maak hier een afspraak met ons
Teamfoto Website

Bespreek jouw vraagstuk met ons!

Benieuwd wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Plan dan vrijblijvend een gesprek

Contact