Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Wie zijn we in de maatschappij?

Impact op ruim 25.000 zorgconsumenten

‘Kwaliteit van zorg’ is een begrip dat je op meerdere manieren kunt opvatten. Het betekent allereerst dat iedereen erop kan rekenen dat hij of zij de best denkbare zorg krijgt. Assist zorgt er samen met onze strategische partners voor dat we dagelijks een positieve impact hebben op meer dan 25.000 zorgconsumenten. Dit doen we door hen meer zelfstandigheid te geven en zo hun kwaliteit van leven te verhogen. Door hen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, ondanks een toenemende zorgvraag. Door hen weer de regie over hun eigen leven te geven en hen maximaal te laten participeren in de maatschappij.

Maar kwaliteit van zorg is meer dan goede zorg verlenen. Het betekent voor ons ook een kwalitatief hoogstaande bedrijfsvoering. Door het creëren van een beter werkklimaat voor zorgprofessionals, blijven zij met veel plezier en hopelijk zo lang mogelijk hun prachtige werk doen.

 

Impact Assist Alt

Kwalitatief goede zorg binnen een financieel gezond kader

Het bieden van kwalitatieve zorg vraagt in groeiende mate om slimme oplossingen. Onze maatschappij verandert en ook de zorg is in transitie. Mooi voorbeeld van zo’n oplossing is ons Regiemodel, een wijkgerichte aanpak waarbij we samen met gemeentes, verzekeraars en zorgaanbieders de zorg binnen het sociale domein organiseren. Gezamenlijk richten we bij deze aanpak een regieorganisatie op die als nieuw en gezamenlijk rechtspersoon alle zorg in het kader van de Wmo en de Jeugdwet aanstuurt. Alle deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties kunnen hun specialisme blijven inzetten. Dit gebeurt in ‘virtuele’ brede basisteams (buurtteams). De teams hebben een hoge mate van zelforganisatie en werken volgens het adagium één huishouden, één plan en één regisseur. Kwalitatieve zorg voor de zorgconsument, meer werkplezier voor de professional. Naast het Regiemodel heeft Assist ook andere formules die inspelen op de verschillende maatschappelijke onderwerpen.

 

Banner Spinach Bowl
De kracht van het collectief

Assist, a Vebego family company

Als strategisch partner helpt Assist zorgaanbieders met het toekomstbestendig organiseren van de zorg. Goede zorg verlenen en ontvangen is in onze samenleving een verworvenheid, maar ook een gedeelde verantwoordelijkheid. Vanuit deze visie streeft Assist naar het waarmaken van haar kernbelofte aan Nederland; de zorg beter maken. Hierdoor weet Assist die maatschappelijke impact te maken. Daarmee weet Assist bij te dragen aan de Vebego brede impactdoelstellingen: dagelijks een positieve impact maken op tien miljoen mensen in Nederland.

In alle vier landen waar Vebego werkt – België, Duitsland, Nederland, Zwitserland – wil dit familiebedrijf sterk aanwezig zijn bij klanten die bereid zijn om, net als Vebego, de betekenis van het werk en de medewerkers te waarderen. Vebego wil haar medewerkers een betere positie geven in onze samenleving. Ze moeten de waardering krijgen die ze verdienen. Van Vebego, van de klanten, van eindgebruikers én van de maatschappij.

Contact Collage

Maak kennis met ons!

Benieuwd wie we zijn en wat we doen? Laat je inspireren door onze experts.

Contact