Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Nijpende arbeidsmarkt

Krimpende arbeidsmarkt, toenemende zorgvraag

Ongeveer 16 procent van de Nederlandse beroepsbevolking werkt in de gezondheids- en welzijnszorg. De zorg is daarmee de grootste ‘werkgever’ van ons land, met maar liefst 330.000 werknemers. Toch overstijgt de vraag het aanbod: nu al zijn  1 van de 6 vacatures in de zorg moeilijk of zelfs zeer moeilijk te vullen. We zeggen hier bewust ‘nu al’. Want er zijn enkele ontwikkelingen die de arbeidsmarkt in de zorgsector in de radicale jaren ’20 gaan kleuren:

  • Vergrijzing: de groei van onze potentiële beroepsbevolking stagneert en krimpt vanaf 2025.
  • Meer 75plussers betekent: een toenemende zorgvraag.
  • Een groeiende ontevredenheid over het werken in de zorg door te veel werk-, administratie- en regeldruk en te weinig autonomie, aandacht, ondersteuning en waardering.

Een stagnerende arbeidsproductiviteit, onder meer doordat er te weinig geïnvesteerd wordt en – een reden die zelden genoemd wordt – door het gebrek aan werkplezier.

Krimpende Arbeidsmarkt

Keer het tij met radicale keuzes!

Het samenspel aan ontwikkelingen zet de zorgsector de komende jaren onder druk. Om het tij te keren, zijn radicale keuzes nodig. De roep om andere organisatiestructuren, waarin de functies en technologieën van de toekomst centraal staan en maximaal gefaciliteerd worden, is niet meer te negeren. We moeten toe naar organisaties met zelforganiserende teams. Gevuld met multi-inzetbare, communicatieve, creatieve en veerkrachtige professionals die de zorgconsument de best denkbare zorg kunnen bieden. Bij elkaar gehouden door aansprekende missies & waarden en gedeelde leerervaringen. En ondersteund door moderne high tech-devices én dienende leiders. Het roer moet om. En Assist Zorg kan daarbij helpen. Door onze aanpak leidt constante verandering tot constante verbetering.

Benieuwd hoe we dit realiseren? Lees dan meer over onze werkwijze, onze formules en onze mensen.

Radicale Keuzes
Contact Collage

Laat je inspireren

Assist heeft een sterke visie op prangende vraagstukken binnen de zorg. We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende inspiratiesessie.

Contact