De kunst van de zorg beter maken

Kunst en de zorg. Ze zijn al jaren met elkaar verweven. Al vanaf de oudheid zijn kunstenaars gefascineerd door het lichaam, ziektes, ouderdom en de impact die dat heeft op het leven. Steeds meer vrije geesten realiseerden zich dat je pas iets kan repareren als je weet hoe het in elkaar zit. Onderzoek, experiment en inzicht teneinde verbetering te realiseren.

Dat is precies waar we ons in De Praktijk van Assist mee bezighouden, in een bont gezelschap van wetenschappers en leden van het bedrijfsleven en de zorg. In de serie ‘Heelmeesters’ gaan we op zoek naar de parallellen tussen kunst en zorg. Kunstenaar Jack van Mildert, gaat samen met onze directeur Yvonne Biemans, in gesprek met enkele sprekers van De Praktijk. Hiermee krijg je al een klein inzicht in al het boeiends dat de bijeenkomst van De Praktijk te bieden heeft.

 

 

Assist Depraktijk Logo Wit

Radicale bestuurders gezocht!
Wil je als bestuurder samen met wetenschappers en ondernemers werk maken van radicale verandering in de zorg? In ons kennis- en netwerkplatform De Praktijk brengen we alle disciplines samen om te werken aan een betere zorg. Wil je aansluiten? Maak via dit formulier je interesse kenbaar en we nemen contact met je op.